Meilės dienos sausainiai su meilės žinute

Arbatiniai vanilės ir lazdynų riešutų sausainiai

Šįkart glaustai. Apie meilę nereikia kalbėti daug, ją reikia jausti ir ja dalintis. Nes kuo daugiau apie ją kalbi, tuo ją sunkiau suprasti. Na, kas gi yra meilė? Net tokias abstrakčias dimensijas kaip laimė ir gyvenimas rodos apibrėžti paprasčiau. Taigi.

Valentino dieną, kaip beje ir bet kurią kitą šventę, galima mėgti arba jos nekęsti. Dar ją galima ignoruoti, pravardžiuoti ar sakyti, kad ji skirta tik užkietėjusiems romantikams arba banaliems įsimylėjėliams. Kaip bebūtų taip, tačiau šios dienos iš kalendoriaus neišbrauksi ir net nebūnant jos gerbėju, ją galima praleisti bent šiek tiek kiek originaliau ir jaukiau nei įprastą dieną, tik be jokių raudonų ir visų galimų jos atspalvių fanfarų, balionų, širdelės formų saldainių ir, na žinoma, rožių. Net jei šalia nėra mylimos antros pusės, šią dieną galima praleisti su daug daug ir dar daugiau meilės sau. Tiesiog savo nepamainomoje draugijoje. Pavyzdžiui, galite sau pasidovanoti mėlynus vyriškus marškinius ir jomis vilkėdamos kepti Valentino dienos sausainius. Su meilės rašteliais. Kad ir sau. Kad ir mamai ar sesei. Ar kolegoms, kuriems išdalinsite savo meilės dienos sausainius ir kviesite arbatos pertraukėlei.

Tačiau nesusilaikysiu ir vis tiek visiems be išimties palinkėsiu rasti vieną vienintelį/ę, kuriam/iai galėsite pasakyti: tu esi mano saulė, mėnulis, visos žvaigždės ir visas dangus. O jau suradusiems, kad šis jausmas kasmet verstų tą kartoti vėl ir vėl.

BeFunky Design-1
{designed by soul IN you}

O dabar marš kepti sausainių! Ir visai nesvarbu ar Valentino dienos proga ar bet kuria kita. Savo asmeninę Meilės dieną galite paskirti, kad ir rytoj, po savaitės ar bet kurį ilgą tingų sekmadienį. 

Visus ir visas su Meilės diena. Išprotėkit iš meilės. Sau, kitiems, gyvenimui. Nesvarbu. Svarbiausia pameskite galvą. Tačiau tik dėl to, dėl ko tikrai verta.

Jolanta.

* * *

post scriptum: sausainių raštelių tekstų idėjos: 

1. myliu/ aš myliu tave (love/I love you)
2. tu esi mylimas! (you are loved!)
3. tu esi mano (you are mine)
4. o aš tavo (and i am yours)
5. tu mano pasaulis (you are my world)
6. tu esi tu (you are you)
7. aš esu aš (i am i)
8. meilė esi tu (love is you)
9. love is in the air
10. all you need is love

IMG_20160214_162650-2
{Valentino dienos sausainiai su meilės rašteliu}
IMG_20160214_163640-4
{Valentino dienos sausainiai su meilės rašteliu}
IMG_20160215_103438-99
{Meilės dienos sausainiai su meilės rašteliu}
IMG_20160215_103644-1
{Meilės dienos sausainiai}
IMG_20160215_101711-22.jpg
{Meilės dienos sausainiai su meilės rašteliais}
IMG_20160215_130317-3
{Arbatiniai sausainiai}
IMG_20160215_130609-1
{Meilės dienos arbatiniai sausainiai} {“All you need is Love”}
IMG_20160215_131716-99
{Arbatiniai vanilės ir lazdyno riešutų sausainiai}
IMG_20160215_132326-33
{Meilės dienos sausainiai su rašteliu}

RECEPTAS

*Pastaba: šie sausainiai tikri arbatiniai, todėl rekomenduotina jais smaguriauti ne prie kavos, o arbatos puodelio. Taip pat šie sausainiai puikūs {netgi dar puikesni} su uogienės arba marmelado įdaru.

Reikės:
270 gr. miltų
100 gr. cukraus pudros
120 gr. sviesto [kambario temperatūros]
75 gr. smulkiai maltų lazdyno riešutų [patartina prieš naudojant juos paskrudinti 10 min. 200 C lapisnių įkaitintoje orkaitėje]
1 kiaušinis
žiupsnis druskos
2 šaukšteliai vanilinio cukraus

Baltam glajui reikės:
5 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas šalto vandens
1 šaukštelis citrinos sulčių ar mėgstamo sirupo

Šokoladiniam glajui reikės:
50 gr. juodojo arba pieniško šokolado

Įdarui [tuo atveju, jei užsimanytumėte sausainių su įdaru]:
figų, slyvų, abrikosų arba kitos mėgstamos tirštos uogienės ar marmelado

1. Sviestą ištriname su cukrumi, žiupsniu druskos ir vanile. Įmušame kiaušinį, suberiame sumaltus lazdyno riešutus, išmaišome. Palaipsniui beriame miltus ir maišome iki kol masė sutvirtės.

2. Sausainių tešlą siunčiame ant miltuoto stalviršio ir minkome iki vientisos masės. Jei tešla vis dar limpa prie pirštų, pridedame šiek tiek miltų ir minkome kol masė nebus lipni. Tačiau nepiktnaudžiaukite miltais, tešla turi išlikti minkšta ir puri.

3. Baigtą minkyti tešlą dedame į šaldytuvą bent valandai. Išėmus iš šaldytuvo leidžiame šiek tiek atšilti. Stalviršį apiberiame miltais ir kočiojame. Naudodami arbatos maišelį kaip trafaretą, peiliu išpjauname sausainius. Viršuje pagaliuku įspaudžiame skylutes. Be abejonės, galite pasirinkti kokią tik norite sausainių formą, kokią: širdeles, gėlytes, trikampiukus ir t.t. Šiuo atveju rekomenduoju griebti mėgstamo marmelado ar uogienės ir sumeistrauti sausainių su įdaru. Bent jau kelis. Tikrai verta!

4. Sausainius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 180 C  laipsnių orkaitėje 15 min. iki kol vos parus. Iškepus, paliekame pravėsti.

5. Baltam glajui: cukraus pudrą sumaišome su šaukštu vandens ir šaukšteliu citrinos sulčių ar sirupo. Jei sausainius dengiate šokoladu, šokoladą ištirpdome ir leidžiame šiek tiek pravėsti.

6. Pravėsusius sausainius dekoruojame glajumi taip, kaip tik mokame. Jei meistraujate sausainius su įdaru, patariu rinktis baltą glajų. Džemas su šokoladu ne itin vykę kompanionai.

7. Meilės rašteliai: širdelės ar kitos formos raštelius iškirpkite iš popieriaus ar kartono. Užrašykite savo žinutes ar citatas ir siūlu pririškite prie sausainių.

Skanaus su daug daug meilės prieskonių!

 

Leave a comment